Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Cata Aydınlatma

14-03-2022 13:47
Cata Aydınlatma
Cata Aydınlatma
CATA AYDINLATMA
 
Evinizin ve İşyerinizin dekorasyonunu en çok etkileyen unsur aydınlatma sistemleridir. Cata Aydınlatma, evinizin aydınlık ya da karanlık gözükmesini etkileyebileceği gibi büyüklüğü üzerinde de belirleyici bir faktör olur. Doğru cata aydınlatma ürünleri ile mobilyalarınızı, ürünlerinizi ön plana çıkararak evinizin veya işyerinizin görünümü için istediğinizi elde edebilirsiniz. İşyerinizde, evinizde ve ofisinizde kullanacağınız renkler ve yaratacağınız atmosfer için aydınlatma ürünleri oldukça önemli bir yere sahiptir. Cata Aydınlatma ürünleri model, desen, renk ve sistemleri ile size geniş bir ürün yelpazesi sunar. Aralarından doğru seçimi yapmak zor olduğu kadar keyiflidir. Cata Aydınlatma tüm aydınlatma kategorilerinde size yeterli ürün yelpazesi ile çözüm sunar.

Cata Aydınlatma seçerken dikkat edilmesi gerekenler ‘’İpuçları’’
Doğru seçimler için öncelikle evinizi ya da ofisinizi tasarlamalı ve tercih edeceğiniz
Aydınlatma ürünlerini nerede kullanacağınıza karar vermelisiniz.
Aydınlatma ürünü için tarzınızı belirlemelisiniz.
Eşyalarınız ile aydınlatma ürünleriniz uyumlu bir birliktelik içinde olmalıdır.
Genel aydınlatmanızı sağlayacak sarkıt ya da avize gibi modeller ile aplik, abajur ya da spot kullanarak odanızdaki karanlık alanları tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.
Seçtiğiniz ampullerin harcadığı enerjiye dikkat etmelisiniz.
Enerji tasarrufu yapmak adına led ampuller kullanabilirsiniz.

Cata Aydınlatma Ürün Modelleri ;
 
 

Cata Aydınlatma

 

Odalardan Bahçelere, İş Yerlerinden Ofislere Kadar Aydınlatma İhtiyacı Kaçınılmazdır. Doğru Bir Atmosfer Yakalamanın En Önemli Adımı Doğru Bir Aydınlatmaya Ulaşmaktır. Aydınlatma İmkanlarının Daha Kısıtlı Olduğu Geçmişe Nazaran Günümüzde Daha Fazla Çeşide Ulaşmak Mümkündür. Aydınlatma Sektöründe Çeşit Kadar Öne Çıkan Bir Başka Unsur İse Daha Az Enerji Tüketerek Hem Doğa Dostu Bir Yaklaşım Sergilemeleri Hem De Ekonomik Olmalarıdır. Bu İki Öğeyi, Estetiği Ve Kullanışlılığı Birleştiren Aydınlatma Ürünleri Başarılı Ürünler Arasında Girer. Cata Aydınlatma Ürünleri De Bu Alanda İddiasını Ortaya Koyan Ürünlerdir. 

 

Cata Aydınlatma Çeşitleri

 

Aydınlatma Yapılacak Bölgeler Birbirinden Farklılık Gösterdiği Gibi Bu Bölgelerde Kullanılacak Ürünlerin De Özellikleri Değişir. İç Mekanda Kullanılacak Bir Aydınlatma Ürünüyle Dış Mekanda Kullanılacak Bir Aydınlatma Ürünü Birbirinin Aynısı Olmaz. Bu Nedenle Sitemiz Üretim Aşamalarında Bu Farka Göre Tasarımlar Yaparlar. Jupiter Aydınlatma Da Hem İç Hem Dış Mekanlarda Kullanılabilecek Ürün Yelpazesi İle Öne Çıkar. Markanın Çoğu Aydınlatma Ürününde Son Dönemin Gözde Teknolojisi Olan Led Kullanılır. Led Kullanımı Aydılatma Sırasında Hem Tasarruf Sağlar, Hem De Daha Uzun Ömürlü Aydınlatma Ürünleri Ortaya Çıkmasına Neden Olur. Böylece Tüketiciler İçin Avantajlı Bir Durum Oluşur.

  

Cata Aydınlatma Ürünleri

 

Cata Aydınlatma Ürünleri İncelendiğinde Çeşitli Formlarda Bahçe Apliklerinin Mevcut Olduğu Görülür. Kare Ve Dikdörtgen Formlu Aplikler Dekorasyonu Da Kolaylaştırır. Yere Gömme Wallwasher Ürünler İse Yine Led Teknolojisiyle Döşenmiş, Gövdesi Paslanmaz Çelik Ürünler Arasındadır. Kullanım Amacına Göre Farklı Led Sayısına Sahip Olanlar Vardır. Sabit Ve Hareketli Spotlar İse Kullanım Amacına Göre Farklı Ebatlarda Seçilebilir.    

Şerit Led Şeçenekleri İse İç Ve Dış Mekanlarda Kullanım Özelliklerine Göre Ürün Gamını Zenginleştirir. Farklı Tarzlara Ve Renklere Sahip Tavan Armatürleri İse Seçim Yapmayı Kolaylaştırır. Sarkıtlar Kullanılarak Işığın Doğrudan Etki Etmesini Önler. Lambaderler İse Özellikle Evleri Güzelleştimek İçin Kullanılabilecek Ürünler Arasındadır. Bahçeler İçin İse Farklı Aydınlatmalar Da Vardır. Direk Ve Spot Tipi Aydınlatmalar İle İstenilen Etkiyi Yaratmak Mümkündür.

 

Cata Aydınlatma Ürünleri Ve Fiyatları

 

Enerji Kaynağını Işığa Çevirip Ortamı Aydınlatan Pek Çok Sistem Vardır. Bu Aydınlatmaların Kaliteli Olması Yayılan Işığı Da Doğrudan Etkiler. İnsan Gözü Işık Olmadan Görme Yetisini Kullanamaz. Ancak Göz Sağlığı İçin De Doğru Aydınlatma Kullanmak Önemlidir. Aydınlatma Ürünlerinin Seçimi Sırasında Da Bu Özellikler Göz Önünde Bulundurulmalıdır. Dış Mekan Aydınlatmalarında Da Esas Olan Dayanıklılıktır. Aydınlatmaların Ömrünün Uzun Olmasının Temel Etkeni Üretimleri Sırasında Kullanılan Malzemelerdir.  

Doğru Malzemeler İle Düzenlenen Bir Aydınlatma Sistemi Hem Ortamın Daha Keyifli Olmasını Sağlar Hem De Daha Şık Bir Görüntü Ortaya Çıkartır. Ayrıca Kullanılan Ürünlerin Tasarruflu Olması Bütçe Dostu Bir Yaklaşım Da Sergiler.  Cata Tarafından Sürülen Bu Ürünler Aydınlatma İhtiyaçlarının Neredeyse Tamamını Karşılar. İhtiyacınıza Uygun Jupiter Aydınlatma Ürünlerini En Uygun Fiyatlarla Cata Aydınlatma  Sitemizden Satın Alabilirsiniz.

      


CATA AYDINLATMA 

 

2000 Yılında İstanbul Karaköy‘De Hizmet Vermeye Başlayan Uğur Aydınlatma, 2001 Yılında Cata Markasını Türkiye Pazarına Sunmuştur. Uğur Aydınlatma, Kurulduğu Günden İtibaren Hızla Büyüyerek, Müşteri Memnuniyetine Odaklı, Yeni Trendler Yaratan, Geniş Ve Kaliteli Ürün Yelpazesi Ve Hızlı Servis Ağı İle Aydınlatma Sektörünün Güvenilir Ve Gözde Firması Haline Gelmiştir.

Cata Markasını Rakiplerinden Ayıran En Önemli Özelliği Sürekli Yeniliktir. Firma, Yalnızca Ürünlerde Yenilik Değil, Hem Ürün Hem De Hizmet Bazında Sürekli Yenilikçilik Motivasyonuyla Hareket Etmektedir. Sağlam Ve Kaliteli Ürünler Sergileyerek Birçok Aydınlatma Pazarında Önemli Yere Sahip Olmuştur

Birçok Bayilikler Vererek Sektörde Ve Ulusal Pazarda Önemli Bir Pazar Oluşturmuştur, Cata Aydınlatma Ürünlerini Stoklu İstanbul Pazarında Ana Bayii Olarak Aydınlatma Dünyam Satmaktadır,

 

Aydınlatma Dünyam Tarihçesi

 

Toptan Fiyatına Perakende Online Satış Sitemize Hoş Geldiniz.

2005 yılında İstanbul, Karaköy Bankalar Caddesinde Toptan ve Perakende Satış Yapan Firmamız

Aynı AnlayışlaAydınlatmaDunyam.com olarak online Satış Sitemizi Siz Değerli Müşterilerimizin Hizmetine Sunmakla Beraber

Toptan Fiyatına Online Perakende Satış Anlayışıyla Türkiye'de bir ilki Başlatmış oldukAmacımız son Kullanıcıya En İyi Kaliteli Hizmeti Vermektir,   

N11, GittiGidiyor, HepsiBurada Trendyol Mağazalarımızda Aydınlatma Dünyam Sitemiz Hariç 

Hizmet Sunup Ürünlerimizin Arkasında Durup Kaliteli Hizmet Vermektir.

Verdiğiniz Teklifler Aynı Gün İçerisinde alanlarında Profesyonel İş arkadaşlarımız fiyatlandırıp, Siz müşterilerimize Geri Dönüş Yapacaklardır.

Ayrıca Anlık olarak Sistemimizle Anlık olarak Teklif verebilir,Anlık Fiyatlardan Haberdar Olursunuz
  WhatsApp Teklif Al 

Aydınlatmadunyam.com Bir Arme Elektrik Tic Ltd Şti Kuruluşudur.

 

Arme elektrik 2005 yılında ticari hayatına başlamıştır. 

Küçük bir işletmeden ulusal pazarda güveni ve kaliteyi simgeleyen ve birçok elektrik aydınlatma

üzerine bayilikleri olan En uygun en ucuz cazip fiyatlarla,

15 personelimizle hizmet vermekteyiz.

Çalıştığımız kar ortaklarımızın kazancını karlılığını ön planda tutmayı politikamız olarak benimseriz tüm Türkiye’ye hizmet vermekteyiz.     

 

 

 

Cata Ürün Grupları ;

 

Cata Işıklı Hortumlar, Şerit Led (Cata), Cata Bahçe Armatürleri, Cata Ampüller, Cata Halojen Ampuller, Cata Led Ampuller, Cata Led Buji Ampuller, Cata Led Çanak Ampuller, Cata Led Florasan Ampuller, Cata Led Kapsul Ampuller, Cata Led Rustik Ampuller, Cata Plc Ve Pl Ampuller, Cata Tasarruflu Ampuller, Cata Flamanlı Ampuller, Cata Dekoratif Aydınlatma, Cata Ledli Işıklı Hortum, Cata Neon Led Hortum, Cata Sarkıt Armatürler, Cata Dış Aydınlatma, Cata Ledli Projektörler, Cata Gold Ledli Projektörler, Cata Wall Washer, Cata Etanj Armatürler, Cata Led Sokak Armatürleri, Cata Aydınlatma Kumandaları, Cata Elektronik Balastlar, Cata Exit Armatürler, Cata Led Armatür Trafoları, Cata Ledli El Fenerleri Ve Cata Işıldaklar Muhtelif Ürünler, Cata Rgb Led Kumandaları, Cata Sinek Cihazları, Cata Şerit Led Trafoları, Cata Uzaktan Kumandalı Zil, Cata Zaman Saatleri Ve Cata Sensörler, İç Aydınlatma, Cata Yüksek Tavan Armatürleri, Cata Led Aplikler, Cata Led Ray Armatürler, Cata Ledli Bant Armatürler, Cata Par 30 Armatürler, Cata Raylar, Cata Sıva Üstü Led Paneller, Cata Sıva Üstü Panel Kasaları, Cata Led Armatürler, Cata Ledli Koridor Armatürleri, Cata Plüton Ve Döküm Plütonlar Yıldız Spotlar, Cata Kristal Cam Spotlar, Cata Yeni Ürünler, Cata Yılbaşı Süslemeleri Satılan Ürün Gruplarındandır.

 

 

Spot Lamba Modelleri

Spot Lamba Ya Da Spot Işık Modelleri, Aydınlatma Türleri İçinde En Sık Kullanılan Ürünlerdendir. Peki, Spot Nedir? Spot Lamba, Sadece İç Mekanı Aydınlatmak İçin Değil Aynı Zamanda Dekoratif Açıdan Estetik Görünüm Sağlamak İsteyen Kişilerin De Tercihidir. Özellikle Tavan Armatürü Modelleri Arasında Cam Spot Lamba Kullanımı Yaygındır. Dekoratif Açıdan Modern Bir Görünüm Ortaya Koyan Spot Işık Modelleri, İş Yerlerinde Ve Yaşam Alanlarında Sıklıkla Tercih Edilir. Spot Lamba Tavan Ve Dolapların Üzerine Monte Edilerek Kullanılabilir. 

 

 

 

Spot Lamba Nedir? Spot Lamba Nasıl Takılır?

Ortamda Aydınlatma Sağlanırken, Dikkat Çekici Bir Görünüm Elde Etmek İstendiğinde Akla Spot Lambalar Gelir. Asma Tavan Spot Lamba, Küçük Ya Da Dar Alanlarda Yer Tasarrufunda Bulunan Aydınlatma Metodudur. Modern Evlerin, Mutfak Ve Yatak Odası Aydınlatmalarında Sıklıkla Tercih Edilen Spot Lambalar, Gömme Dolaplara Monte Edilerek Kullanılır. Rahat Ve Ergonomik Aydınlatmayı Sağlamasının Yanı Sıra Bazen De Sadece Bir Alanı Ön Plana Çıkarmak İçin Tercih Edilir.

 

 

 

Spot Lamba Çeşitleri İle Dekoratif Işıklandırma

Estetik Açıdan Tamamlayıcı Görevi Üstlenen Spot Lamba Modelleri; Gömme Spot, Ray Spot Lamba, Tavan Spot Lamba, Bant Armatür, Tavan Armatür, Floresan Armatür, Glop Amatür Ve Sıva Üstü Spot Olmak Üzere Birçok Çeşidi Vardır. Gömme Spot Lamba Çeşitleri Armatür Olarak Da Adlandırılır. Armatür, Bir Yüzeye Monte Edildiğinde Yüzeyle Bütünleşir. Fakat Sıva Üstü Spotlar, Kullanılacağı Yüzeyin Dışına Monte Edilir. Bunların Yanı Sıra Ayaklı Spot Lamba Modelleri De Vardır. Ayaklı Spotlar, Montaj Gerektirmemesi Yönü İle Kullanım Kolaylığı Sağlar. Tavan Armatürleri Ya Da Spot Lambalara Bilinçsizce Monte Edilmesi Güvenilirliğini Tehlikeye Düşürebilir. Bu Nedenle Hem Montaj Aşamasında Hem De Sonraki Süreçte Gereken Önlemler Alınmalıdır. Led Spot Lamba Enerji Tasarrufu Sağlaması Ve Ergonomik Olması Nedeniyle Tercih Edilir. Spot Lamba Çeşitleri Dekoratif Açıdan Da Bulunduğu Yere Modern Görünüm Sağlar. Mağaza, Kafe Ve Diğer İş Yerlerinde Sıklıkla Sarkıt Armatürler Kullanılır. Ayrıca Spot Armatürler Giyim Mağazalarında Dekoratif Amaçlı Da Kullanılır. Spot Lamba, Tek Ya Da Çoklu Halde Tasarlanır. Evlerin Salonlarında Ve İş Yerlerinde Çoklu Halde Monte Edilerek Kullanılır. Salona Yerleştirilen Lambalar, Vitrin Ya Da Yemek Masasının Daha Aydınlık Görünmesine Yardımcı Olur. İş Yerlerinde İse Genellikle Etanj Armatür Tercih Edilir. Bahçe Armatürleri İse Kapının Kenarlarında Şık Görünüm Sağlar. Spot Işık Fiyatları Led Spot Lamba Çeşitleri Ve Özelliklerine Göre Değişiklik Gösterir. Led Spot Lamba Fiyatları Ekonomik Açıdan Daha Kârlıdır. Gömme Spot Lamba Fiyatları İle Kıyaslandığında İse Hemen Hemen Eşit Bütçeye Sahiptir. Armatür Çeşitleri Ve Armatür Fiyatları Sayfamız Üzerinden İncelenebilir.

 

 

 

En İyi Spot Lambayı Nasıl Seçmelisiniz?

İç Mekânda Konforu Sağlayan Spot Led Lamba Çeşitleri Kullanılmak İstenen Alana Göre Değişiklik Gösterir. Spot Işık Seçerken Evde Mi Yoksa İş Yerinde Mi Kullanılacağına Karar Verilmesi Gerekir. Alanın Genişliği Ve Mekânda Nasıl Bir Yere Konacağı Spot Lamba Çeşitleri Arasından Seçim Yapmada Etkilidir. Geniş Alanlarda İri Spot Lambaları, Dar Alanlarda İse Küçük Spot Lamba Led Kullanılabilir. Ayrıca Boş Köşelerde Sarkıt Ya Da Ayaklı Spot Lambaları Uygun Bir Seçenektir. Alınacak Ürünün Malzeme Kalitesine, Boyutlarına Ve Monteleme Şekline De Dikkat Edilmelidir. Asma Tavan Spot Lamba Çeşitleri, Farklı Renklendirmelerle Şıklığı Sağlar. Kristal Spot Lamba Modellerine Yapılan Renkli Işıklandırmalar Sayesinde Uyum Yakalanır. Asma Tavan Spot Lamba Fiyatları, Ayrıca Armatürler Ve Spot Lamba Fiyatları Ürünün Türüne Ve Malzemelere Göre Değişiklik Gösterir. İç Mekan Aydınlatma Ürünlerine Sayfamız Üzerinden Kolaylıkla Erişebilir, İhtiyaçlarınıza Uygun Olan Ürünü Satın Alabilirsiniz.

 

 

 

Spot Lamba Nasıl Değiştirilir?

En Çok Kullanılan Aydınlatma Aksesuarlarından Biri Olan Spot Nasıl Takılır? Spot Lamba Takılırken, Spot Lamba Bağlantı Şeması Kontrol Edilmelidir. Ardından Spot Lamba Elektrik Bağlantısı Yapılmadan Önce Güvenliği Sağlamak İçin Tüm Sigortalar Kapatılmalıdır. Lambanın Takılması İçin Belirlenen Alan Panç İle Delinir, Elektrik Kablosu İle Tesisat Kablosu Birleştirilir. Gerekli Elektrik Kontrollerinin Yapılması İçin Kontrol Kalemi Kullanılır. Ardından Spot Lambanın Kenarlarına Klips Takılarak Yüzeyde Görüntü Kirliliği Oluşması Engellenir.

 

 

Cata Led Ampul Nedir? Led Ampul Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kategori : Cata Aydınlatma Led Ampul, Led Ampul Nedir? Led Ampul Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Işık Yayan Diyot Lambası, Işık Kaynağı Olarak Işık Yayan Diyotlar Kullanan Katı Hal Lambasıdır. Enerji Tüketiminde Çok Cimridir.

Cata Led Ampuller Çeşitli Şekil Ve Türde Piyasada Bulunmaktadır. Uygun Fiyatlı Yapısı İle De Özelliklede Konut, Genel Alanlar Ve Sokak Aydınlatmasında Kullanılmaktadır. Firmaların Sundukları Cata Led Ampulleri Seçmek Pek Kolay Değildir.

Bu Yazımızda Cata Led Ampul Seçimi Hakkında Parametrelere Değineceğiz.

Geleneksel Olarak Kullanılan Akkor Ampuller, Kutusu Üzerinde Yazan Watt Değerine Göre Basit Bir Şekilde Alınabilmekteydi.Led Ampul Söz Konusu Olunca Sadece Watt Değeri Yeterli Değildir. Watt Sadece Tükettiği Gücü Bize Söylemektedir.

Lümeni Kısaca Toplam Işık Miktarı Olarak Söyleyebiliriz.

Uygun Bir Cata Led Ampul Seçmek İçin Dikkat Edilmesi Gereken Parametreler;

Lümen

Watt

Renk Sıcaklığı

Renk Oluşturma Endeksi

Işık Yayılımı

Verimlilik

1) Lümen

Lümen, Bir Işık Kaynağından Yayılan Işık Miktarını Temsil Eder. Bir Ampulün Parlaklığını Belirtmek İçin Doğru Ölçüttür. Lümenin Yüksek Olması Parlak Işık Vermesi Anlamına Gelmektedir. Tasarruf Ve Akkor Ampullerden Işık, %50 Isı Kaybı İle Ortama Yayılır. Lüx İse Işık Kaynağından 1 M2’ye Düşen Işık Miktarıdır. 1 Lüx = 1 Lümen/M2’dir. Led Ampuller Işığı Çok Yönlü Olarak Vermektedir.

2) Watt

Bir Ampulün Tükettiği Enerji Yani Harcadığı Enerji Miktarı Watt İle Gösterilir. Cata Led Ampul, Lerin Watt Değeri Akkor Ampuller Gibi Ne Kadar Yüksek Olursa Ampulün O Kadar Parlak Yanacağı Düşünülmektedir. Bu Düşünce Cata Led Ampuller, İçin Enerji Tüketimini İfade Etmektedir.

Cata Led Ampulün Watt Değeri Ne Kadar Az Olursa Elektrik Faturasına Etkisi O Kadar Az Olur. Watt İle Parlaklık Ölçütü Belirlenmesi Sağlam Bir Yol Değildir.

Cata Led Teknolojinde Kullanılan Değişik Materyaller İle Farklı Led Ampullerin Ynı Watt Değerinde Olması, Aynı Lümen Değerinde Olduğu Anlamına Gelmemelidir.

3) Renk Sıcaklığı

 

Renk Sıcaklığı, Işığın Renk Özelliğini Belirler. Kelvin İle Ölçülür. Üretilen Işığın Sıcaklık Ve Soğukluk Olarak Açıklanmasıdır. Renk Sıcaklığı Ampul Isısının Bir Göstergesi Değildir. Renk Sıcaklığı 3600k-6500k Arası Soğuk, 2700k-3000k Sıcak Renk Olarak Kabul Edilir.

Diğer Bir Değişle Sarı Renk Türevleri Sıcak, Gün Işığına Yakın Renk Türevleri İse Soğuk Olarak Değerlendirilir. Renk Seçerken Işığın Cisimlerin Gerçek Rengini Ne Kadar İyi Gösterdiğine Dikkat Edilmelidir.

Sıcak Beyaz (2700k-3000k)

Canlı Alanlar İçin Tercih Edilir. Genel Kullanım Alanları İçin Uygundur. Konut, Kütüphane, Lokanta Gibi Yerlerde Kullanılır.

Doğal Beyaz (3500k-4000k)

Görsel Ağırlıklı Aydınlatmada Kullanılır. Yüksek Kontrast Elde Edilir. Rahat Ortamlar İçin Uygundur.

Parlak Beyaz (4500k-5000k)

Çalışma Odaları, Hastane Ve Genel Kullanım.

Günışığı (5000k-6500k)

Ofis Ve Sanayi Tesislerinde Kullanılır.

4) Renk Oluşturma İndeksi

Işığın Renk Özellikleri İçin İki Standart Vardır. Bunlar Renk Oluşturma İndeksi Ve Renk Sıcaklığıdır. Renk Oluşturma İndeksi Bir Ampulün Renk Üretme Yeteneğini Ölçer Ve Crı Olarak Bilinmektedir. Crı İndeksi Ne Kadar Yüksek İse Renk Oluşturma Yeteneği O Kadar Yüksektir.

0 – 100 Arası Bir İndeks Değer Aralığında Led Ampullerin Değeri 80 – 85 Arasıdır. Crı Değeri 70’den Yüksek Olan Ampuller Yaşam Alanları İçin Uygundur. Crı Değeri 80’den Büyük İse Daha Gerçekçi Renk Değeri Elde Edilir.

Diğer Bir Deyişle Renklerin Daha Net Anlaşılması İçin Crı Değeri Önemlidir. Crı Sadece Aynı Renk Sıcaklığına Sahip Ampuller İçin Karşılaştırma Yapılır.

5) Işık Yayılımı

Bir Ampul İçin Işığın Nasıl Yayıldığı Önemlidir. Işığın Açışı Alana Nasıl Yayıldığını Belirler. Diğer Bir Deyişle Genişlik Açısıdır. Dar Bir Açılı Aydınlatma "Spot Işığı” Olarak Adlandırılır. Led’lerin Işık Açıları Uygulamalarına Göre Değişiklik Göstermektedir. 5-30 Derece Arası Dar Açı Olarak, 30 Derece Üstü İse Geniş Olarak Belirlenmiştir. Açı Arttıkça Yüksek Lümen Değerli Ampuller Kullanılmalıdır. Projektör Aydınlatmaları İçin Daha Geniş Açı Ve Yüksek Lümen Değerli Ampuller Kullanılmalıdır.

6) Verimlilik

Cata Led Ampullerin Lümen Açısından Performansı Haricinden Başka Önemli Bir Parametredir. Ampulün Watt Başına Toplam Lümen Değeridir. Lümen/Watt Olarak Hesaplanır. Örnek Vermek Gerekirse 9w, 800 Lümenlik Bir Led Ampulün, Watt Başına 90 Lümenlik Bir Etkinliği Vardır. Akkor Ve Tasarruflu Ampullerde Isı Kaybı Fazla Olduğu İçin Bu Değer Daha Düşük Bir Değer Çıkacaktır.

Bir Sıralama Yapmak İstersek Led Ampul - Tasarruflu Ampul - Halojen Ampul - Akkor Ampul Şeklinde Verimlilik Azalmaktadır.

Sizler İçin Özel Seçtiğimiz Led Ampul Ürün Kategorimizi İnceleyin.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.