Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Elektrik Şalt Malzemeleri Çeşitleri Ve Fiyatları

15-10-2021 12:48
Elektrik Şalt Malzemeleri Çeşitleri Ve Fiyatları
Elektrik Şalt Malzemeleri Çeşitleri Ve Fiyatları
 
Şalt malzemeleri; elektrik devrelerinin korunmasını, kontrol edilmesini ve anahtarlanmasını sağlayan ürünleri içerisinde barındırır. Baralar, ayırıcılar, trafolar, kesiciler ve yardımcı teçhizatlar yardımı ile elektrik enerjisinin üretilmesi, iletilmesi ve dağıtılması sisteminin bir istasyonudur. Şalt malzemeler özelliklerine göre çeşitlilik göstermektedir. Bunlar içerisinde kaçak akım röleleri, kompakt şalterler, kontaktörler, motor koruma şalterleri, otomatik sigortalar ve termik röleler gibi cihazlar bulunmaktadır. Bunların yanı sıra modüler ürünler, kutu, kasa ve buatlar da şalt malzemeleri içerisinde yer almaktadır. Sahip oldukları özelliklere ve ürün kalitelerine göre bu cihazların fiyatları belirlenmektedir. Emas, Gwest, Legrand, Schneider ve Siemens şalt malzeme markalarındandır ve yüksek kaliteli ürün çeşitlilikleri bulunur. Şalt malzeme çeşitlerini aydınlatmadunyam.com üzerinden inceleyebilir, yüksek kaliteli ürünlere en ucuz fiyat listelerimiz ile sahip olabilirsiniz.
 
 Elektrik Şalt Malzemeleri Nelerdir
 
Elektrik devrelerinde gereken korumayı ve kontrolleri sağlayan ekipmanlar, şalt malzemeleridir. Bu ürünler birçok marka tarafından pek çok çeşitte üretilmiştir. Bunlar içerisinde kaçak akım röleleri, kompakt şalterler, asal switchler, kontaktörler, motor koruma şalterleri, otomatik sigortalar, analizörler, kondansatörler, röleler, pako şalterler, reaktörler, şalt güç kaynakları, sınır şalterler, sürücüler, trafolar, transdüserler, zaman saatleri gibi cihazlar bulunmaktadır. Bunların yanı sıra modüler ürünler, kutu, kasa ve buatlar da şalt malzemeleri içerisinde yer almaktadır. Aydınlatmadünyam.com ‘u ziyaret ederek şalt malzeme çeşitlerini inceleyebilirsiniz.
 
Elektrik Şalt Malzemeleri Özellikleri Nelerdir
 
 
Şalt malzemeler, geniş kullanım alanlarına sahip olan yüksek korumalı ürünlerdir. Sistemi aşırı yük, kısa devre gibi daha pek çok soruna karşı korurlar. Koruma işlevlerinin yanı sıra izolasyon ve kontrol de sağlarlar. Sistem içerisinde yer alan ve hatalı bulunan ekipmanlar, şalt malzemelerinin izolasyon özellikleri sayesinde devrenin geri kalan kısmından izole edilir ve o şekilde çalışmaya devam etmektedir. Bunların yanı sıra anahtarlama işlemini gerçekleştirebilmek için devrelerin kontrolünü de sağlamaktadırlar. Şalt malzemeler içerisinde yer alan ürünler, birbirlerinden farklı özelliklere ve işlevlere sahiptirler. Şalterler devre kesici olarak kullanılan cihazlardır. Elektrik devresini yüksek akım ve kısa devre gibi durumlardan korumak için otomatik olarak devreye giren anahtarlardır. Zaman saatleri; belirlenen zaman aralıklarında devrenin açılıp kapanması işlerinde kullanılmaktadır. Elektrik devrelerinde mutlaka yer alması gereken kaçak akım röleleri ise kaçak akımdan dolayı yaşanabilecek olan tehlikeleri ortadan kaldırmak için kullanılan cihazlardır. Bu cihazlar sayesinde elektrik devrelerinde kaçak akımdan dolayı ortaya çıkabilecek olan yangın tehlikesi ve canlıların elektrik akımlarından dolayı zarar görmesi engellenebilir. Bunların yanı sıra elektrik akımlarının gerilim ve şiddetlerinin değişimi için trafoların kullanımı tercih edilirken, analizörler sayesinde de sistem içerisinde meydana gelen akımın gerilim ve güç halindeki elektriksel parametreleri ölçümlenebilmektedir.
 
Elektrik Şalt Malzemeleri Nerelerde Kullanılır
  
 
Şalt malzemeleri hem elektrik bağlantısı sağlayan hem de bunun gerekli durumlarda izole edilmesini ve korunmasını sağlayan cihazlardan oluşur. Genel olarak elektrik devrelerinin bulunduğu her alanda şalt malzemeleri içerisinde yer alan ürünler kullanılabilmektedir. Evlerde, iş yerlerinde, endüstriyel alanlarda, santrallerde, elektrik pano sistemlerinde ve daha pek çok alanda şalt malzeme kullanımı mümkündür. Sizler de ihtiyaç duyduğunuz şalt malzemeleri çeşitlerine Aydınlatma dünyam.com ‘dan ulaşabilirsiniz. Schneider, Legrand ve Siemens şalt malzemeleri başta olmak üzere daha pek çok markanın üretmiş olduğu kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.